Održano predavanje na Seminaru iz veštačke inteligencije u organizaciji Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti (MI SANU)

Prof. Nenad Filipović, redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i rukovodilac INTELHEART projekta, u sredu 8. maja 2024. godine održao je predavanje pod naslovom „INTELHEART platforma za ranu dijagnozu srčane slabosti“ na onlajn Seminaru iz veštačke inteligencije. Seminar je organizovan od strane Odeljenja za računarstvo i primenjenu matematiku Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti (MI SANU) i obuhvata više predavanja iz različitih oblasti primene veštačke inteligencije tokom meseca maja.
Ovaj onlajn seminar nastao je kao nastavak sastanka „Serbian AI Meeting” i zamišljen je da na njemu istraživači iz Srbije i dijaspore, kao i istraživači sa univerziteta, naučnih instituta i iz prakse predstavljaju naučne teme i rezultate iz oblasti veštačke inteligencije.
Zahvaljujemo MI SANU na pozivu za učešće i prilici za predstavljanje istraživanja u okviru Centra za bioinženjering i INTELHEART projekta.

Više o održanim i predstojećim predavanjima dostupno je na MI SANU zvaničnom sajtu (Link).